(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hrášková omáčka z čerstvého hrášku
Potřebné ingredience
hrášek, voda, méko, hl. mouka, mléko, sůl, pepř, citr. šťáva (ocet)
Postup přípravy
Vyloupaný hrášek musíme nejdříve povařit do měkka v trošce vody. Potom přidáme mouku romíchanou v mléce, okořeníme, necháme povařit aspoň 10 minut, přidáme smetanu. Dochutíme citrónovou šťávou. Aby se nám omáčka nestrazila, nabereme omáčku na lžíci a do té přidáme citr. šťávu a vmícháme do zbytku omáčky. U nás se podává s bramborem a vajíčkem, jistě jde i s knedlíkem a kouskem kabanosu pro masožravé :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé